latinica  ћирилица
21/02/2015 |  15:13 | Аутор: Агенције

Загреб: Протест "Стоп терору шатораша"- четири особе ухапшене

Четири особе ухапшене су када су покушали пробити полицијски кордон на протестном скупу који данас организује покрет "Окупирајмо Хрватску".

Протесту под називом "Стоп терору `шатораша`" одазвало се око 500 људи, који су се са Трга бана Јелачића упутили према Савској улици.Интервентна полиција блокирала је саобраћај на раскрсницама којима се крећу учесници протеста, којим желе исказати незадовољство јер ветерани у Савској дуже од четири мјесеца протестују у шаторима испред ресорног министарства.

Покрет "Окупирајмо Хрватску" саопштио је раније да "ексцесни национализам и нетолеранција према другима и другачијима нису само пролазне слабости, него постају основне `вриједности` друштвене заједнице, које се тренутно манифестују у Савској 66".

Покрет "Окупирајмо Хрватску" истиче да је протест ветерана, који су у Савској већ више од 120 дана, од почетка илегалан.

"Свим политичким структурама овакви дернеци одговарају - мичу се из фокуса пажње јавности битни економски проблеми. Национализам је издизање своје нације као више нације у односу на друге. Он не може никако бити позитиван, већ је `храна` због које настаје `спирала међусобне мржње` без краја, из које нема изласка", наводи се у позиву на протест.