latinica  ћирилица
21/02/2015 |  16:43 | Аутор: СРНА

"Јахорина 2015": Хромцова и Шљивић најбољи у велеслалому

Првог дана међународног такмичења у алпским дисциплинама у оквиру ФИС Купа "Јахорина 2015" у трци велеслалома у женској конкуренцији најбоља је била Петра Хромцова из Словачке, која је двије утрке завршила за укупно 2.17 минута.

Њена земљакиња Евелина Хрехорова била је друга са временом 2.23 минута, док је треће мјесто припало Словенки Ањи Древ, која је двије трке на стази завршила за укупно 2.24 минута.

Такмичарке из БиХ Ема Гичевић, Селма Хоџић и Жељана Нешковић освојиле су пето, шесто и седмо мјесто, међу девет такмичарки колико их је данас учествовало у велеслалому.

У мушкој конкуренцији најбољи је био Марко Шљивић из БиХ са укупним временом 2.12.15 минута, а слиједе Словенац Сергиј Робић са временом 2.12.85 минута, те Игор Лајкерт из БиХ са временом од 2.13.76 минута.

Такмичар БиХ Еман Емрлић освојио је осмо мјесто, Харис Хоџић био је једанаести, док је Каид Локмић заузео 16. мјесто.

Вечерас ће бити одржано и финално такмичење за скијаше рекреативце који су се пласирали у финале током три дана квалификација.

На стази Пољице у 19.00 часова почиње финална трка, након чега ће бити додијељене награде за најбоље пласиране такмичаре.

Такмичење се наставља сутра у 9.00 часова, када ће на стази Скочине услиједити слаломска трка.