latinica  ћирилица
21/02/2015 |  18:12 | Аутор: Агенције

Вучић очекује трговинску размјену са Словенијом од милијарду евра

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да се очекује да трговинска размјена са Словенијом достигне милијарду евра.

Вучић је оцијенио да је посјета Словенији постигла добар ефекат и да су домаћини исказали подршку европском путу Србије.

Као најважније Вучић је истакао велику трговинску размјену са Словенијом и додао да Србија увоз из Словеније све више покрива извозом у ту земљу, те изразио увјерење да ће тај тренд бити настављен, преносе београдски медији.

Теме разговора током дводневне посјете Словенији биле су европски пут Србије, економска сарадња и њено унапређење, непосреднији односи свих министарстава и отвореније тржиште обје земље за инвеститоре из Словеније и Србије.

У ски-центру Похорје код Марибора Вучић је са словеначким премијером Миром Цераром присуствовао другој трци велеслалома Свјетског купа за жене - 51. Златној лисици.

Вучић је на Похорје дошао на позив словеначког колеге са којим је јуче у Љубљани предсједавао заједничкој сједници влада Србије и Словеније.

Вучић се састао и са словеначким предсједником Борутом Пахором, предсједником парламента Миланом Брглезом и градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем.