latinica  ћирилица
21/02/2015 |  21:50 | Аутор: Агенције

Бањалука: Савић и Јокићева спортисти године

Члан бањалучког Кајак кану клуба "Врбас" Дарко Савић изабран је вечерас за најбољег спортисту Бањалуке за 2014. годину.
Бањалука: Избор спортисте године - Фото: СРНА
Бањалука: Избор спортисте годинеФото: СРНА

Награда за најбољу спортисткињу припала је Тенисерки Борца Катарини Јокић.

За најбољи мушки спортски колектив у прошлој години проглашен је Атлетски клуб "Борац", а најбољи женски спортски колектив је Кошаркашки клуб "Млади Крајишник".

У категорији лица са инвалидитетом најбољим спортистом за прошлу годину проглашен је Душко Савић из Атлетског клуба инвалида "Врбас".

Најбоља спортска манифестација у прошлој години била је је Међународна бициклистичка трка "Бањалука - Београд".

Манифестацији избора најбољих спортиста града Бањалука у 2014. години у Културном центру Бански двор, између осталих, присуствовали су министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић.

Замјеник градоначелника Бањалуке Јасна Бркић у обраћању присутнима истакла је да је за ову годину за потребе финансирања активности у спорту у градском буџету предвиђено нешто више од 1,3 милиона КМ.

"То није довољно, али ћемо се потрудити да и на други начин створимо још боље услове да би помогли спортистима и младима који се баве спортом", нагласила је Бркићева.

Она је напоменула да је Бањалука у прошлој години била домаћин више значајних спортских манифестација и да су бањалучки спортисти учествовали на разним такмичењима, од фрепубличког до свјетског ранга, на којима су постизали значајне резултате.