latinica  ћирилица
22/02/2015 |  08:40 | Аутор: РТРС

Земљотрес покренуо земљу у руднику Дубраве, погинула четири лица (ВИДЕО)

На површинском копу Дубраве код Живиница усљед одрона великих количина земље затрпано је неколико особа које нису запослене у овом руднику, потврдио је данас портпарол Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона Изудин Шарић.
Потрага за несталим - Фото: klix.ba
Потрага за несталимФото: klix.ba

Како сазнају федерални медији, Адел Шехић, Алем Дедић, Ариф Алибашић и Един Херић погинули су када се на њих обрушила земља на Површинском копу Дубраве након земљотреса који је синоћ погодио подручје Тузланског кантона. Несрећу је преживјела једна особа.

Спасиоци су извукли тијело Едина Херића настрадалог на Површинском копу Дубраве, а испод земљаног наноса остали су још Алем Дедић, Ариф Алибашић и Адел Шехић, јавио је "Дневни аваз".

Они су погинули на радилишту гдје се врши откопавање угља. Према првим информацијама, ријеч је о особама које нелегално копају угаљ.

Они су у међусмјени ушли с два трактора на радилиште, гдје је откопан угаљ и гдје је механизација рудника Дубраве и с багера претоварали угаљ у тракторе. Том приликом слој земље се обрушио на њих, при чему је затрпан трактор и багер.