latinica  ћирилица
22/02/2015 |  10:15 | Аутор: sportal.rs

Нови Пазар: Тражимо реакцију ФСС или ФИФА

Фудбаски клуб Нови Пазар огласио се поводом националистичких испада навијача Рада током утакмице два тима на Бањици и тражи хитну реакцију надлежних фудбалских органа.

У супротном, најављују из Пазара, обратиће се директно Свјетској фудбалској федерацији.

Присталице клуба са Бањице су током меча истакли транспарент "биће рата" и палили заставу Албаније и самопрокламоване државе Косово.

"Очекујемо хитну реакцију ФСС, Дисциплинске комисије и свих органа који воде фудбал у Србији, након данашњег траспарента који су истакли навијачи Рада, каже се у саопштењу за јавност Фудбалског клуба Нови Пазар.

Челници клуба сматрају да су судија на мечу и делегат морали да зауставе сусрет због тога или, како наводе "можда није страшно када неко позива на рат, скандира националистицке пароле и пали заставе"

"Да се ово десило у Новом Пазару вјероватно би се до сад прогласила ванредна ситуација. Очигледно је да, кад је у питању Нови Пазар, аршини су сасвим другачији и све је страшно кад ми нешто урадимо и сасвим је нормално да будемо кажњени пола првенства без публике. Ако се Савез оглуши на овај алармантан транспарент и не изрекне дисциплинске мјере, обратићемо се органима ФИФА", најављу из Пазара.