latinica  ћирилица
22/02/2015 |  12:01 | Аутор: СРНА

Пријевремени избори у Живиницама и Калесији

Бирачка мјеста у општинама Живинице и Калесија гдје се одржавају ванредни избори за начелнике ових општина отворена су на вријеме.
Избори - Фото: илустрација
ИзбориФото: илустрација


У Живиницама је отворено 87 бирачких мјеста на којима имаправо гласа 53.4333 бирача, док је на подручју општине Калесија отворено 51 бирачко мјесто на коме право гласа има 32.297 бирача. Гласање у овим општинама одвија се од 7.00 до 19.00 часова.

Избори се одржавају, јер су бивши начелници Хасан Муратовић /Живинице/ и Расим Омеровић /Калесија/ поднијели оставке након што су на последњим општим изборима изабрани за посланике у Парламенту Федерације БиХ.

За ванредне изборе за начелника општине Живинице кандидовало се шест кандидата, од којих су два независна - Осмо Форчаковић и Салих Дурић.
Кандидат СДА је Асим Аљић, садашњи вршилац дужности начелника општине, Социјалдемократске партије Фахир Спахић, док је Савез за бољу будућност кандидовао Фахрудина Пашића, а Демократска фронта Асмира Агића.

За начелника општине Калесија кандидат СДА је Неџад Џафић, а Социјалдемократске партије Мухамед Османовић, јавили су федерални медији.