latinica  ћирилица
22/02/2015 |  14:43 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно са слабом кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно са слабом кишом.

Средином дана киша ће престати и уз дјелимично разведравање биће и сунчаних периода, а једино на крајњем југу и југоистоку остаје облачно са слабом кишом и током дана, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Увече ће нове падавине захватити запад и југ и постепено ће се проширити ка осталим предјелима до уторка ујутру. Снијег ће падати само на вишим планинама.

Вјетар, слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Јутарња температура од нула до пет, на југу до девет, а највиша дневна од пет до 11, на југу до 15 степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ данас киша пада на југу, западу и понегдје на сјеверу, а у осталим предјелима је углавном суво.

Очекује се да данас у Херцеговини и на западу Крајине падне од 20 до 40 литара кише по метру квадратном, а снијег на вишим планинама. Вјетар слаб до умјерен, а највиша дневна температура од седам до 15 степени.

У уторак, 24. фебруара, очекује се киша на југу и западу, а у осталим предјелима суво вријеме, понегдје уз сунчане периоде.

У сриједу, 25. фебруара биће облачно и мало свјежије вријеме са кишом, а на планинама са снијегом, а у четвртак, 26. фебруара облачно и још хладније него претходног дана са слабом кишом, на планинама са снијегом.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус три степена Целзијусова, Чемерно два, Гацко, Бихаћ и Иван-седло три, Невесиње четири, Купрес пет, Приједор, Соколац, Хан Пијесак, Мраковица, Калиновик и Нови Град шест, Рибник, Србац и Сански Мост седам, Мркоњић Град, Требиње, Билећа, Бањалука, Кнежево и Клековача осам, Фоча, Градачац и Ливно девет, Зворник, Бијељина, Бугојно и Мостар 10, Горажде и Сарајево 11, Сребреница, Рудо, Тузла и Зеница 13, Добој 14, Вишеград 15.