latinica  ћирилица
22/02/2015 |  15:45 | Аутор: РТРС

Јахорина: Троструки тријумф Словакиња у слалому

Слаломску трку Фис Купа Јахорина 2015 данас је обљежио троструку тријумф скијашица из Словачке.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Побједила је Патра Хромцова, испред Евелин и Наталије Хрехорове. Код смучара најбољи послије двије вожње био је Словенац Јуре Час. 

Такмичари су данас против себе имали лоше вријеме, са вјетром, али и поред тога одлично припрељену стазу. Код слаломашица забиљежен је троструку тријумф Словакиња. Петра Хромцова је била најбржа у обје трке и забиљежила вријеме минут 50 секунди 29 стотих дијелова секунде. Њена земљакиња Евелин Хрехорова је имала закашњење од девет секунди, а Наталија Хрехорова читавих 11.

Најбоље пласирана домаћа такмичарка била је Сара Пекић. Она је била четврта, а Жељана Нешковић се зауставила на позицији пет.

Код смучара двије занимљиве трке. Након прве водио је Чех Адам Козман, док је другопласирани био Словенац Јуре Час. Каснио је Час 29 стотих дијелова секунде, а трећепласирани Игор Лајкерт представник Босне и Херцеговине имао је закашњене од 63 стота дијела секунде. Након што је завршена друга вожња највише разлога за славље имао је Словенац Час. Његово вријеме износило је минут 42 секунде и 41 стотинка. Другопласирани је био Чех Козман, а трећи Игор Лајкрет.