latinica  ћирилица
22/02/2015 |  19:01 | Аутор: РТРС

Звезда по трећи пут заредом побједник Купа Радивоја Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде Телеком освојили су Куп Радивоја Кораћа савладавши у финалу Лекс резултатом 80:74 у нишком "Чаиру".

Тим Дејана Радоњића је тако освојио трећу "Жућкову љевицу" заредом, а осми трофеј у Купу у историји, док је Мега пропустила шансу да освоји први трофеј, пренио је Б92.

Јунак тријумфа Звезде био је Никола Калинић, који је преузео одговорност у самом финишу утакмице и постигао кључне поене када се резултат ломио.

Звезда и Мега су одиграли занимљиву утакмицу, пуну преокрета, али и грешака. Милојевићеви изабраници су током већег дијела контролисали резултат, у првом полувремену "црвено-бијели" нису ни успјевали да им припријете, али је потом услиједило буђење.

Звезда је заиграла своју игру у трећем периоду, али се Мега није предавала, а највећа борба виђена је у посљедњој четвртини. Мега се одлично држала до посљедња два минута, али је тада засијао Калинић, који је одиграо одлично и у нападу и у одбрани и преломио утакмицу.

Најкориснији играч финала Купа био је Лука Митровић са 21 поеном и 12 скокова, односно индексом 29. Никола Калинић је додао 17 поена и пет скокова, Маркус Вилијамс 14 поена и осам асистенција, а Бобан Марјановић десет поена и пет скокова.

У тиму Меге, Ненад Миљеновић је имао 21 поен и осам скокова, Никола Јокић је уписао 18 поена, а Немања Крстић 14 поена и шест скокова. Двоцифрени учинак имао је и Раде Загорац, са десет поена и пет скокова.