latinica  ћирилица
22/02/2015 |  22:09 | Аутор: sportal.rs

Реал освојио Куп Шпаније

Кошаркаши мадридског Реала одбранили су трофеј у Купу Шпаније побједом у финалу против највећег ривала Барселоне резултатом 77:71.

Мадриђани су тако дошли до свог трећег пехара у Купу у претходне четири године, а 25. укупно. Реал је и други пут у кратком временском року савладао тим Ћавија Пасквала, од којег су били бољи и недавно у евролигашком окршају.

Најбољи играч финалне утакмице која је ријешена у самој завршници, био је центар Каталонаца Анте Томић. Хрват је постигао 25 поена, али то није било довољно да његов тим забиљежи побједу.

У посљедња два минута тимови су ушли резултатски поравнати (71:71), али су од тог момента само Мадриђани постизали поене.

Фелипе Рејес, Серхио Родригес и Андрес Ноћиони су били сигурни, док је на другој страни изостао одговор, јер је рука дрхтала Абрињесу (промашио два пута за три) и искусном Навару.

Руди Фернандес је са 10 поена био најефикаснији код Реала, а по 10 су псотигли Ајон, Ноћиони и Родригес. Саторански и Доелман су са по 11 поена били преостали "двоцифрени" у пораженој екипи.