latinica  ћирилица
23/02/2015 |  07:56 | Аутор: Б92

Градоначелник Парме: Нема лијека

Градоначелник Парме Федерико Пицароти рекао је да за тренутну ситуацију у фудбалском клубу Парма не постоји лијек док је Ђампјетро Маненти предсједник.

Подсјећамо, Парма је у суботу избачена из Серије А, пошто је клуб обавијестио челнике лиге да не може да испуни своје обавезе.

Претходно је утакмица са Удинезеом, која је требало да буде одиграна у недјељу, отказана пошто Парма није могла да плати редаре и полицију.

Клуб је на рубу банкрота, а иако је предсједник играчима најавио да ће плате бити уплаћене прошлог понедјељка, то се није десило.

Због свих дешавања протеклих дана навијачи Парме су организовали протест испред стадиона, у којима им се придружио градоначелник. Навијачи су истакли транспарент на којем је писало: "Затворено због пљачке".

"Овдје сам да бих подржао тим, који чине навијачи, играчи и запослени у клубу", рекао је Пицароти, "Оно што Парми недостаје су власници, јасни и одлучни. И то је кључ тога да се ситуација преокрене. Мислим да тренутној ситуацији, под вођством Манентија, не постоји лијек. Чак и да новац стигне, коме он припада? Ништа није јасно, неке институције морају да се умијешају у ово", рекао је Маненти.