latinica  ћирилица
23/02/2015 |  08:10 | Аутор: sportske.net

Де Хеа тражи откупну каузулу у новом уговору

Преговори голмана Давида Де Хее са управом Манчестер Јунајтеда у вези новог уговора су "запели".

 Шпанац наводно тражи да у уговор буде укључена откупна клаузула, што Манчестер јунајтед, за сада, одбија!

Давид Де Хеа је ове сезоне небројено пута спасио Манчестер Јунајтед и општи је утисак да "Ђаволи" не би били ни међу прва четири тима да Шпанац не брани тако добро.

Ипак, његов уговор истиче за годину и по дана, и двије стране су сјеле за сто како би се договориле о наставку сарадње.

Чинило се да ће нови уговор, уз очекивано повећање плате бившем голману Атлетика, бити релативно глатко потписан, али онда су се јавиле, за сада, непремостиве препреке.

Наиме, шпански Ас тврди да је Де Хеа тражио од Манчестер јунајтеда да у нови уговор буде укључена откупна клаузула у износу од 22,2 милиона фунти!

Манчестер јунајтед би желео то да избјегне по сваку цијену, али постоје назнаке да ће можда и прихватити захтјев Шпанца, ако та клаузула буде знатно виша.

Ван Гал већ сада Де Хеу сматра најбољим голманом на свијету, а за најбољег голмана на свијету морате платити највећу цијену у историји, тако да Холанђанин не жели ни да чује за било коју цифру која је испод 40 милиона фунти.

Чини се да ће и ту цијену без проблема платити мадридски Реал, за које се сматра да су заинтересовани за шпанског репрезентативца, који би требало да замијени легенду клуба, Икера Касиљаса.

Ипак, читаву причу треба узети са резервом, пошто долази од шпанских медија који од почетка "навијају" да се Де Хеа врати у домовину.

Иако Јунајтед није више онако моћан као прије пар година, тешко је очекивати да ће се тако лако одрећи свог најбољег фудбалера у овој сезони.