latinica  ћирилица
23/02/2015 |  11:46 | Аутор: Б92

Ђоковић: Бекер ми је много помогао на психолошком плану

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да му је тренер Борис Бекер много помогао на психолошком плану и да њих двојица имају још много циљева да остваре.

Новак је о тренеру говорио пред наступ на АТП турниру у Дубаију, гдје такмичење почиње у понедјељак у дубл конкуренцији са Ласлом Ђереом.

Он је истакао да савршено функционише са Бекером и да су ствари "кликнуле" у право вријеме.

"Имамо још много тога да остваримо – ово је био само почетак. 'Кликнули' смо посебно у другом дијелу 2014. године, како на терену, тако и ван њега", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је прије наступа на АТП турниру у Дубаију гдје је постављен за првог носиоца, рекао је да му много значи помоћ Нијемца који је у отприлике исто вријеме као он постао отац.

"Имамо сличне каријере јер мислим да је и он постао отац када је имао 26-27 година. Разговарали смо о том сегменту живота, како ће то утицати на не тенис и каријеру, и како организивати живот", додао је Новак.

Сарадња двојице великана овог спорта није почела сјајно, али је онда Ђоковић освојио два од посљедња три Гренд слема.

"Константно учим од њега. Много је допринио са психолошког аспекта пошто је био у истим ситуацијама раније. Разумије изазове са којима морам да се сусрећем и препреке које морам да пређем како би освајао велике титуле", навео је Београђанин.

Новак се већ налази међу 10 најбољих тенисера у историји, али истиче да има снаге и воље за још неколико сезона на врхунском нивоу.

"Остало је још неколико година у мојим ногама и глави. Људи памте побједе, али је мени важније што имам праву страст према спорту. Способан сам да трајем дуги временски период и вјерујем да ће резултати доћи као посљедица те чисте емоције играња спорта у који сам се заљубио од тренутка када сам први пут узео рекет у руке", закључио је Ђоковић.

Српски тенисер јури пету титулу у Дубаију, а наступ у сингл конкуренцији започиње дуелом са Канађанином Васеком Поспишилом.

Турнир у граду у Емиратима игра се за наградни фонд од два и по милиона долара.