latinica  ћирилица
23/02/2015 |  19:00 | Аутор: Б92

Ћирић поднио оставку: Српски фудбал није за мене

Досадашњи спортски директор Партизана Драган Ћирић потврдио је да је поднио оставку на ту функцију, иако ју је преузео прије мање од два мјесеца.

Ћирић је у образоложењу своје одлуке, која је објављена на сајту "црно-бијелих" истакао да је схватио да српски фудбал није за њега, иако је имао вјеру и жељу да може да допринесе успјесима свог клуба, преноси Б92.

"Кад сам прихватио понуду потпредсједника Љубише Тумбаковића да преузмем мјесто спортског директора, био сам пун вјере и жеље за успјехом клуба у ком сам спортски поникао и коме сам за то неизмјерно захвалан. Нажалост, моја вјера и жеља за успјехом нису довољни у ситуацији у којој се тренутно налази српски фудбал. Боље је да то кажем сада и отворено, него да се тога накнадно 'сјећам'. Радити у фудбалском гиганту као што је Партизан, истовремено значи радити и у српском фудбалу који врви од нелогичности, недоречености, личних интереса и нерашчишћених рачуна и рачуница. Поштовани, хвала на повјерењу. То није за мене. Бивши сам спортиста, а сада све више привредник", рекао је Ћирић.

Бивши фудбалер Партизана је истакао да не сумња да ће управа Партизана пронаћи рјешење за излазак из тешке ситуације.

"Иако одлазим, ја сам и даље и заувијек уз Партизан", нагласио је Ћирић.

Поводом Ћирићеве оставке, огласио се и Управни одбор фудбалског клуба Партизан, у којем се истиче да сви жале због такве његове одлука.

"На почетку новог мандата, као и нове прољећне полусезоне, заједно са Драганом Цирићем имали смо јасну визију у ком правцу треба да се убудуће развија Партизан на свом шампионском путу, а уједно свјесно суочени са свим проблемима које смо затекли и који би нас очекивали. Слажемо се са констатацијом господина Ћирића да је стање у српском фудбалу веома тешко и да је самим тим и рјешавање истог проблема нешто што захтјева много труда, рада и енергије. Без Драгана Ћирића у нашем 'црно-бијелом' табору биће несумњиво још теже и тога смо свјесни сви у фудбалском клубу Партизан. Драган Ћирић је увијек важио за велики фудбалски таленат, узор свим генерацијама фудбалера и као легенда 'црно-бијелих' то и остаје", стоји у саопштењу.

Фудбалери Партизана су лидери у Јелен Суперлиги Србије са 39 бодова, шест више од Црвене звезде. "Црно-бијели" су на отварању прољећног дијела првенства ремизирали на свом терену са Вождовцем (3:3), а у наредном колу дочекују Раднички из Ниша.