latinica  ћирилица
23/02/2015 |  19:09 | Аутор: sportal.rs

Предсједник Сампдорије: Помозимо Парми

Предсједник Сампдорије Масимо Фереро позвао је све челнике клубова Серије А да се удруже и помогну Парми, која пролази кроз најтежи период у својој историји.

Ексцентрични први човјек Ђеновљана већ је привукао на себе симпатије италијанске јавности када је понудио да Сампдорија сноси трошкове путивања за млади тим Парме, који у наредном колу јуниорског првенства гостује у луци.

Сада је отишао корак даље и у писму које је објављено на сајту клуба апеловао је на све предсједнике клубова, али и на комплетну фудбалску организацију у Италији, да покажу солидарност према Парми и што прије јој помогну да заврши ову сезону и изађе из проблема, преноси спортал.рс.

"У фудбалу сам тек неколико мјесеци, али вјерујем да су Италијански фудбалски савез, Лига и судијска организација озбиљне институције које морају да се поштују", наводи се на почетку Фереровог писма.

"Немојмо по сваку цијену окретати главу од проблема. Наш циљ би требало да буде другачији. Италијански фудбал не смије са стране да посматра зрелост и професионализам који су показали фудбалери Парме у најтежим околностима у којима се налазе", каже Фереро.

Подсјећамо, Парма се налази пред банкротом, држава је већ почела да конфискује имовину клуба, који није био у стању да организује утакмицу против Удинезеа за викенд.

"Погодиле су ме ријечи капитена Лукарелија, који је рекао да је њихов избор - избор вриједан шампиона, да, поред свега, желе да сачувају достојанство пред навијачима и члановима стручног штаба. Само због тих ријечи не желим да чујем да ће клуб да банкротира, већ да ће бити спасен. Сада је све на нама. Морамо да будемо сложни и јаки због Лукарелија и његових саиграча, као и због младих играча Парме и навијача. Морамо им омогућити да наставе да играју, да наставе часно да носе дрес. Нисам тренер, али мислим да би сви председници клубова у Серији А требало да помогну, и то што прије. Захваљујем свим играчима и стручном штабу Парме и сматрам да су сви они хероји", поручио је Фереро.