latinica  ћирилица
23/02/2015 |  22:48 | Аутор: Б92

Надал: Идем корак по корак

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да је увјерен да ће се ускоро вратити у најбољу форму, али да нигдје не жури, већ иде корак по корак.
Рафаел Надал - Фото: AP
Рафаел НадалФото: AP

Подсјећамо, он је прошле недјеље изгубио од Италијана Фабија Фоњинија у полуфиналу турнира у Рио де Жанеиру, чиме је прекинут његов низ од 52 узастопна тријумфа на шљаци.

Тренутно четврти тенисер свијета ће ове недјеље учествовати на турниру у Буенос Аиресу и нада се да ће се ту вратити тријумфално.

"Овдје сам дошао дургачије мотивисан. Иза себе имам лош период, пошто у посљедњих седам мјесеци нисам много био активан и имао сам велике компликације. Близу сам оног нивоа који желим да достигнем и зато вјерујем да је добар приступ ићи корак по корак. Опоравак је као мердевине, на које не можете да се попнете трчећи, већ управо тако, корак по корак", нагласио је Надал.

28-годишњи Надал је у Буенос Аиресу први пут играо прије десет година, а прошле године је изгубио прво мјесто на АТП листи, које је преузео Новак Ђоковић. Шпанац је имао проблеме са десним зглобом, а послије девете титуле на Ролан Гаросу, рано је елиминисан на Вимблдону, а потом се повукао са УС Опена. Ову сезону је започео поразом од Томаша Бердиха у четвртфиналу Аустралијан Опена.

Поред тога што није још потпуно спреман, високе температуре биће још један тест за Надала.

"Физички се осјећам добро. Мислим да нисам имао лошу недјељу у Рију. Побиједио сам на добрим мечевима и изгубио сам онај који није требало, иако је истина да је сатница због претходног меча била чудна, јер сам га завршио у 3.30 послије поноћи. Имао сам грчеве, што ми се није често дешавало током каријере, а истина је и да је мој противник одиграо боље, посебно у кључним тренуцима. Волио бих да сам побиједио, али се то није десило", рекао је Надал.