latinica  ћирилица
24/02/2015 |  07:05 | Аутор: РТРС

ЛШ: Манчестер сити - Барселона, РТРС од 20.45

Фудбалери Манчестер ситија дочекују вечерас на "Етигхаду" екипу Барселоне, уз пренос на нашој телевизији од 20 часова и 45 минута, у дерби мечу осмине финала Лиге шампиона.
Лига шампиона: Манчестер Сити - Барселона - Фото: РТРС
Лига шампиона: Манчестер Сити - БарселонаФото: РТРС

У другом мечу вечери састаће се Јувентус и Борусија из Дортмунда.

Дуел између енглеског и шпанског представника је уједно и реприза прошлогодишње осмине финала, када је тим Луиса Енрикеа био успјешнији и изборио наступ међу осам најбољих екипа.

Подсјећамо, Барселона је тада славила најприје на "Етихаду" с 2:0, да би у реваншу новом побједом, овај пут 2:1, прошла у наредно коло.

"Грађани" у сусрету с Барселоном неће моћи рачунати на суспендованог Јаја Туреа.

"Барселону морате да респектујете, али не смијете да јој дате превише простора на терену. Играо сам много пута против Барселоне, знам да је веома јак тим, али и Сити је исто тако. Вјерујем да ће утакмицу ријешити Серхио Агуеро, Самир Насри или Давид Силва", рекао је везиста Ситија Франк Лампард, а пренио Танјуг.

Барселона је нокаут фазу изборила као најбољи тим у групи, оставивши иза себе Пари Сен Жермен. Клуб с "Ноу Кампа" је другоопласирани тим у националном првенству, с четири бода мање од водећег Реала.

Тим Луиса Енрикеа путује у Манчестер након шокантног пораза у прошлом колу на свом терену од Малаге.

"Сити је тим који је нападачки оријентисан и биће нам лакше да играмо јер се против нас екипе увијек бране. Морамо да заборавимо пораз од Малаге и на најбољи начин одиграмо најважнију утакмицу у сезони", казао је штопер Барселоне Ђерар Пике.

Каталонски гигант у својим витринама има четири трофеја елитног клупског такмичења, посљедњи освојен у сезони 2010/11. када је чета Пепа Гвардиоле савладала тим Алекса Фергусаона с 3:1, док је Сити још увијек без наслова.

У другом мечу дана Јувентус ће у Торину дочекати Борусију из Дортмунда. "Стара дама" не зна за пораз од краја новембра прошле године и суверено иде ка новој титули у Серији А.

Њемачки клуб, с друге стране, игра сјајно у Лиги шампиона, гдје је нокаут фази изборио као првопласирани у групи с Арсеналом, Галатасарајем и Андерлехтом. Међутим, "милионери" играју сезону за заборав у Бундеслиги у којој су успјели побјећи из зоне испадања освојивши свих девет пободова у посљедња три кола.

"Знамо да Јувентус није изгубио двије године на домаћем терену, али нас то неће спустати да пружимо партију која се од нас очекује. Вјерујем у свој тим", рекао је тренер "милионера" Јирген Клоп.

Јувентус и Борусија до сада су се сусрели три пута у Лиги шампиона. Торински клуб неће по добру памтити 1997. годину када је у финалу играном у Минхену поражен од "милионера" с 3:1. Подсјећамо, њемачки клуб је тада стигао до једине титуле у елитном клупском такмичењу, док торински "црно-бијели" имају два наслова првака.

Осим овог финала, Јувентус и Борусија састали су се још 1995. у групној фази, када њемачки представник славио у Торину (2:1), док је "стара дама" била боља у ДОртмунду с 3:1.

Носилац игре Јувентуса, Андреа Пирло до сада је два пута освојио Лигу шампиона с Миланом.

"Дошао сам у Јувентус да бих освајао трофеје, а сан ми је да освојим Лигу шампиона. Два пута сам то урадио с Миланом, али жеља ми је и с Јувентусом", рекао је Пирло.

Сусрет између Јувентуса и Борусије игра се од 20 часова и 45 минута.