latinica  ћирилица
24/02/2015 |  09:04 | Аутор: Агенције

Најљепше метрополе свијета уједно и најопасније за жене

Сајт "International’s Women’s Travel Center” је објавио листу градова у којима су жене изложене највећој опасности. Неки од резултата су поприлично изненађујући и разочаравајући.
Њујорк - Фото: AP
ЊујоркФото: AP

Градови на листи имају лошу репутацију, с обзиром да је у њима забиљежен највећи број пријава малтретирања и напада на женску популацију, нарочито на туристкиње.

Егзотичним локацијама попут Боготе, Мексико ситија, Њу Делхија и Бангкока друштво на листи праве свјетске метрополе попут Њујорка, Париза, Лондона и Москве.

Иако се сматра да су у Европи и Америци женска права веома изражена, припаднице љепшег пола у свјетским метрополама свакодневно наилазе на бројна ниподоштавања попут звиждања, безобразна добацивања и сличне непријатне ситуације.

Џули Кројцер, једна од оснивача поменутог сајта, изјавила је за британски “Дејли мејл“ да је шокирана резултатима истраживања и “непријатељском ставу према женама“.

-И док у неким земљама не можете да ставите кармин и обучете сукњу, у напредним не можете да прођете улицом а да вам неко не добаци или не зазвижди – каже Кројцерова.

 

Листа најопаснијих градова по жене изгледа овако:

1. Богота, Колумбија
2. Мексико сити, Мексико
3. Лима, Перу
4. Њу Делхи, Индија
5. Џакарта, Индонезија
6. Буенос Ајрес, Аргентина
7. Куала Лумпур, Малезија
8. Бангкок, Тајланд
9. Москва, Русија
10. Манила, Филипини
11. Париз, Француска
12. Сеул, Јужна Кореја
13. Лондон, Британија
14. Пекинг, Кина
15. Токио, Јапан
16. Њујорк, САД