latinica  ћирилица
24/02/2015 |  11:04 | Аутор: Глас Српске

Борац јачи за седам играча

На списку лиценцираних играча Фудбалског клуба Борац за прољећни дио Премијер лиге БиХ, који ће данас бити послат на адресу ФС БиХ у Сарајево наћи ће се седморица нових играча.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Клуб из Платонове улице појачали су доскорашњи везиста Рудар Приједора Ајдин Реџић и бивши нападач прволигаша Крупе Елвир Кољић, а уговори ће бити потписани и са петорицом јуниора Бањалучана. На списку лиценцираних играча наћи ће се одбрамбени играчи Владимир Тучић, Илија Даниловић, Огњен Петровић, везиста Никола Дујаковић и нападач Предраг Зекановић.

Стручни штаб "црвено-плавих" послије више од 30 дана припрема и осам одиграних пријатељских сусрета одлучио је да уговори у наредним данима буду потписани са двојицом од четворице играча која су била на проби.

- Реџић и Кољић су се током овог периода стварно истакли и заслужили су да понесу дрес клуба. На проби су били Марин Краљевић из Хрватске и Дамјан Марчета из Србије, али нисмо били баш најзадовољнији оним што су показали и морали су отићи без уговора - рекао је директор бањалучког премијерлигаша Роберт Зрилић.

Циљ клуба са Градског стадиона је подмлађивање екипе.

- Жеља нам је да у наставку сезоне пружимо прилику младима, а наравно ако се укаже прилика за нешто више знаћемо да је искористимо. Због тога су првој екипи прикључена ова петорица јуниора, која ће током прољећа наступити у Омладинској лиги БиХ, а уз то ће по потреби бити и на располагању првом тиму - нагласио је Зрилић.

Током припрема највише од петорице младих фудбалера показао је Никола Дујаковић.

- Потписивање уговора за мене је признање за сав мој досадашњи фудбалски ангажман у млађим категоријама Борца. То ће ми бити стимуланс да наставим и даље у истом ритму. Желим да се што прије наметнем стручном штабу са Винком Мариновићем на челу и да и у сениорском погону оставим дубок траг - рекао је млади Дујаковић.