latinica  ћирилица
24/02/2015 |  11:52 | Аутор: СРНА

Допуњено издање "Фајронта у Сарајеву" од 26. фебруара

Посебно, допуњено издање књиге "Фајронт у Сарајеву" Ненада Јанковића, познатијег као др Неле Карајлић, које садржи бонус материјал и поговор аутора, биће у продаји од четвртка, 26. фебруара, најавио је београдски издавач "Лагуна".
Промовисана књига "Фајронт у Сарајеву" аутора др Нелета Карајлића - Фото: СРНА
Промовисана књига "Фајронт у Сарајеву" аутора др Нелета КарајлићаФото: СРНА

 У саопштењу "Лагуне" наводи се да је "Фајронт у Сарајеву" тешко, помало болно, свакако сјетно пребирање по успоменама једног од Сарајлија који су тај град у Титовој Југославији учинили посебним.

"Унутар корица `Фајронта у Сарајеву` сазнаћете неке од детаља неопходних да у потпуности схватите ко су били, или ко су данас, Сарајлије без чијих имена, стваралаштва и каријера Сарајево не би памтили ни по чему другом до по Сарајевском атентату", наводи издавач књиге.

Из "Лагуне" подсјећају да је "Нови примитивизам" Сарајево учинио другачијим и дао му ореол авангарде, а највећа звијезда тог покрета био је др Неле Карајлић.

"Ово је његова прича, искрена, духовита, прича без које предратно Сарајево – град раје и папака – није могуће разумјети до краја", истиче се у саопштењу.