latinica  ћирилица
24/02/2015 |  12:46 | Аутор: Агенције

Венгер: Не смијемо потцијенити Монако

Тренер Арсенала Арсен Венгер рекао је да његови фудбалери не смију да потцијене Монако у предстојећој утакмици у Лиги шампиона.

Фудбалери Арсенала у сриједу од 20.45 на свом терену играју против Монака, прву утакмицу осмине финала Лиге шампиона.

Арсенал је у претходне четири сезоне у осмини финала завршавао такмичење у Лиги шампиона, у два наврата изгубио је од Бајерна из Минхена, а губио је од Милана и Барселоне.

"Посљедњих година имали смо тежак жријеб у осмини финала. Сада су шансе 50:50. Знамо да је Монако јак у одбрани, пошто током групне фазе нису примили голове против јаких противника. Биће незгодно, не смијемо никога да потцијенимо али могуће је да прођемо", рекао је Венгер.

Венгер је током каријере, од 1987. до 1994. године био тренер Монака, а прве сезоне освојио је титулу у француском првенству. Француски тренер ће први пут предводити Арсенал против свог бившег клуба.

"Био сам помало изненађен жријебом, пошто сам очекивао неког 'звучнијег' противника. То је и једна од чудних случајности у животу, пошто сам посљедњих 25 година провео у та два клуба. Необично је играти против њих у Лиги шампиона. То је за мене био мали емотивни шок", рекао је Венгер.

Арсенал је у суботу побиједио Кристал Палас с 2:1 и у утакмицу улази с три узастопне побједе које су му донијеле треће мјесто на табели, а Монако је побиједио Ницу с 1:0 и попео се на четврто мјесто.

У тиму Арсенала неизвјестан је наступ Алекса Окслејд Чембрлена због проблема с препоном, као и Арона Ремзија, због повреде тетиве.

Осим Реал Мадрида, Арсенал је једни клуб који је сваке године играо у нокаут-фазу Лиге шампиона, откако је уведен нови формат, у сезони 2003/2004.

Тренер Монака Леонардо Жардим има проблема са саставом због повреда играча. Због повреде бутног мишића неизвјестан је наступ Лајвина Курзаве, док Рикардо Карваљо има проблема с повредом листа, а Андреа Рађи с повредом кољена.

Утакмицу ће пропустити капитен Жереми Тулалан због суспензије, а нападач Ласина Траоре због операције десне ноге, због које ће паузирати шест до осам недјеља.