latinica  ћирилица
24/02/2015 |  13:28 | Аутор: СРНА

Бјелошевићу укинут притвор и одређене мјере забране

Суд БиХ укинуо је притвор Андрији Бјелошевићу, осумњиченом за ратни злочин на подручју Теслића и Добоја, и одредио му мјере забране.

Из Суда БиХ саопштено је да се мјере забране односе на забрану напуштања боравишта, односно кућни притвор, а овлашћена лица надлежне полицијске управе свакодневно ће насумично контролисати поштивање ове мјере.

Суд БиХ одредио је осумњиченом и забрану путовања, уз привремено одузимање путних исправа и забрану издавања нових путних исправа, као и забрану коришћења личне карте за прелазак границе БиХ.

Одређена је и забрана састајања са одређеним лицима, којом се Бјелошевићу забрањује контактирање или повезивање са свједоцима тужилаштва, укључујући и приближавање њима на удаљености од 100 метара.

Овом одлуком Суд БиХ одбио је приједлог Тужилаштва БиХ за продужење притвора.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда БиХ, а контрола оправданости биће вршена свака два мјесеца.

У случају да осумњичени прекрши мјере забране, може му бити одређен притвор.

Бјелошевић је ухапшен прије шест мјесеци, а за злочине на подручју Теслића и Добоја, Тужилаштво БиХ, осим њега, сумњичи и Милана Савића, Душана Кузмановића, Предрага Маркочевића, Маринка Ђукића, Мирослава Пијуновића и Добривоја Ћулибрка, који су на слободи.