latinica  ћирилица
24/02/2015 |  13:43 | Аутор: СРНА

Тунис: Ухапшено око 100 милитаната

Власти Туниса ухапсиле су око 100 исламистичких милитаната у посљедња три дана, од којих су неки припремали нападе, и објавиле видео снимак на коме се види утицај Исламске државе на неке од ухапшених, рекли су данас званичници.

"У протекла три дана осујетили смо терористичке операције и ухапсили око 100 џихадистичких елемената", рекао је Мохамед Али Аруи, портпарол Министарства унутрашњих послова.

Аруи је рекао да су снаге безбједности откриле милитантну ћелију у граду Хамам Гзаз, која је припремала експлозиве за употребу у нападима на зграде служби безбједности.

На видео снимку који је објавило Министарство види се да је ћелија имала инструкције за прављење експлозива, као и фотографију Абу Бакр ал-Багдадија, вође Исламске државе.

Вијест о хапшењу услиједила је седам дана након што су милитанти у централном региону Касерине убили четворицу полицајца.

Тунис је од 2011. године главни извор исламских бораца који путују у Сирију. Према неким процјенама, број Тунишана који се боре у Сирији је око 3.000.