latinica  ћирилица
24/02/2015 |  16:09 | Аутор: СРНА

Чешка- Убио осам људи у ресторану, нападач међу жртвама

Старији Чех, са психичким проблемима, упао је наоружан у ресторан у месту Ухерски Брод и убио осморо људи, а на крају себе, што је масакр какав Чешка не памти.
Пуцњава у Чешкој (Извор: BBC Outside Source) - Фото: RT
Пуцњава у Чешкој (Извор: BBC Outside Source)Фото: RT

"Наоружани 60-годишњи мушкарац упао је у ресторан Дружба у вријеме ручка извадио оружје и почео да пуца. Испалио је око 25 метака. На крају је окренуо оружје против себе", казао је новинарима градоначелник Ухерског брода Патрик Кунчар.

У пуцњави у ресторану, у коме је у вријеме ручка било око 20 људи, поред деветоро мртвих тешко је повријеђена једна жена и превезена је хитно у болницу.

"Наоружани човјек упао је у ресторан и почео да пуца. Одмах смо са неколико гостију побјегли кроз задњи улаз. Прво смо мислили да има гасни пиштољ, али када је напоље истрчала повријеђена жена, било је јасно", казао је власник ресторана Павел Карлик.

Убица је према ријечима градоначелника Ухерског Брода боловао од психичких проблема.

Прије него што је упао у ресторан и побио недужне госте, позвао је приватну чешку телевизију ТВ Прима и затражио да на мјесто пошаље телевизијску екипу.

"Тражио је да пошаљемо екипу. Рекао је да га шиканирају и да власти његове проблеме не рјешавају и да је зато узео оружје и има таоце тако да ће све ријешити на свој начин", казао је медијима репортер ТВ Прима Павел Лебедушка.

Виновник масакра није телевизији желио да каже где ће се одиграти злочин, већ је само рекао да иде на главни градски трг.

ТВ Прима обавијестила је полицију а након пуцњаве позвали су је и из сусједног пливачког центра, али када су специјалци стигли и упали у ресторан осморо људи и као убица већ су били мртви.

"Четворо гостију побјегло је из ресторана на задња врата и сакрили су се код нас. Нису били повријеђени, само престрашени", казао је медијима Владимир Шмид, директор пливачког центра.