latinica  ћирилица
24/02/2015 |  17:12 | Аутор: Б92

Нови Пазар преузео кривицу за напад на фудбалера

Фудбалски клуб Нови Пазар преузео је кривицу за незапамћени инцидент у којем је један од навијача пријетио пиштољем првотимцу Жарку Удовичићу.

До инцидента је дошло када је група навијача незадовољних због пораза против Рада минулог викенда у Београду (1:0) ушла у просторије клуба,а један од њих прислонио је пиштољ на главу Удовичићу, који је на поменутом мечу, при резултату 0:0 промашио пенал.

"Недопустиво је да се овакве ствари дешавају и да навијачи улазе у просторије клуба како би разговарали са играчима. Управа је на хитном засједању донијела једногласан закључак о великим пропустима организације клуба и донијела низ мјера како би побољшала организацију и функционисање чиме се овакве ствари не би дешавале у будућности", наводи се у званичном саопштењу.

Пазарци поручују да "такозвани навијачи нису пријатељи клуба, нити града, а ни 95 посто оних који долазе на Градски стадион да гледају фудбал.

"Они не представљају Нови Пазар и нису заслужили да се о њима говори. О њима свој суд треба да дају надлежни органи. Фудбалски клуб Нови Пазар је до сада, због таквих, претрпео велику финансијску и материјалну штету која се мјери милионима", закључује се у саопштењу.

Удовичић, се за сада није оглашавао, а како је Тањугу потврђено он је одмах послеиј инцидента, у стању шока, отпутовао у родно Ужице гдје чека епилог непријатне ситуације. Ипак, у клубу очекују да се врати и настави да носи дрес Новог Пазара.