latinica  ћирилица
24/02/2015 |  18:25 | Аутор: РТРС

У сриједу падавине и хладније

У Републици Српској сутра ће у јутарњим часовима бити јаче кише на сјеверозападу и западу, док ће у осталим предјелима бити облачно уз слабу кишу, на југу и југоистоку углавном суво.

У вишим предјелима на сјеверозападу киша прелази у снијег. Током дана свјежије, киша наставља да јача и шири се ка истоку и југоистоку и поподне ће у овим предјелима бити јачих падавина. Уз захлађење, киша прелази у снијег и у вишим предјелима на истоку, а увече ће сусњежица и влажан снијег падати и понегдје у нижим предјелима.

Дуваће слаб до умјерен југо, у Херцеговини појачан. Јутарња температура од два до шест степени Целзијусових, на југу до осам, у вишим предјелима око нуле. Највиша дневна од четири до девет степени, на југу и југоистоку мало топлије до 12, у вишим предјелима на западу до два степена.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Мало хладније са кишом. Киша ће бити јача у првом дијелу дана, а касније поподне и увече ће слабити. У вишим предјелима око града понегдје сусњежица и влажан снијег. Јутарња температура и максимална се неће битно разликовати  - око пет, а увече температура опада до три степена.