latinica  ћирилица
25/02/2015 |  07:51 | Аутор: СРНА

Међународни сајам "Звуци, укуси и мириси традиције"

У Бијељини је данас отворен Први међународни продајни и туристички еко-етно сајам под називом "Звуци, укуси и мириси традиције", на којем учествује 20 излагача из региона Дрине и Саве.
Бијељина: Међународни сајам "Звуци, укуси и мириси традиције" - Фото: СРНА
Бијељина: Међународни сајам "Звуци, укуси и мириси традиције"Фото: СРНА

 Излагачи из неколико мјеста из Србије, Брчко дистрикта и Бијељине представили су све што сами производе – вино, сир, суво месо, кућну радиност, мед, а представиле су се и еко-организације.

Директор Туристичке организација Бијељина Јован Љубојевић рекао је да је ова манифестација организована у оквиру ЕУ програма прекограничне сарадње, а реализује се у сарадњи са Сремском Митровицом из Србије.

"Бијељина је домаћин другог дијела манифестације, данас и сутра, а први је већ реализован у Сремској Митровици", навео је Љубојевић.

Никола Никшић, директор туристичког Кластера "Свети Димитрије", партнера у пројекту који се данас, након Сремске Митровице, реализује и у Бијељини, рекао је да ЕУ посредством сталне радне групе за рурални развој финансирала пројекат.

"Ово ће бити један у низу сајмова које ћемо организовати по региону. Потписници смо 18 градова и општина из Србије, Хрватске и БиХ", рекао је Никшић.

Пред посјетиоцима дводневне манифестације излагачи су представили богату понуду производа из домаће радиности, од хране и пића, меда и љековитог биља, до ручно израђених одјевних предмета, предмета за домаћинство и уникатних сувенира.

Организатори сајма су град Бијељина и Кластер туристичке микрорегије Сремске Митровице у Србији.

Сајам се одржава у Галерији градског Центра за културу, гдје се представља традиција региона као основ за унапређење сеоског туризма и руралног развоја.

Сљедећи сајам овог карактера планиран је у Шапцу 7.и 8. марта.