latinica  ћирилица
25/02/2015 |  08:14 | Аутор: СРНА

Шарић данас износи одбрану - одговараће на сва питања

Дарко Шарић, који је оптужен за организацију шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Европу, најавио је да ће детаљно изнијети своју одбрану и поручио да је спреман да одговара на сва питања суда.
Дарко Шарић, прво појављивање пред судом - Фото: ТАНЈУГ
Дарко Шарић, прво појављивање пред судомФото: ТАНЈУГ

Шарић је јуче током суђења затражио да буду саслушана деветорица окривљених, који су са тужилаштвом закључили споразуме о признању кривичног дјела, односно своје улоге у криминалној групи и кријумчарењу кокаина, на основу којих им је изречена пресуда.

Он каже да жели да они пред судом кажу да ли га познају и да ли су преварени приликом склапања нагодбе са тужилаштвом.

"Тачно је да њих нико није тукао, ни мене нико овде не туче. Ти људи су потписали споразуме за себе, али само тражимо да их позовете, да кажу да ли су преварени када су рекли да тиме не терете нас", рекао је Шарић.

Одбрана Шарића и осталих оптужених тврди да те пресуде нису донесене на основу утврђених чињеница, већ на основу уговора између тужиоца и оптуженог који је признао кривично дјело мимо суђења у замјену за мању казну.

Шарићу и осталим оптуженима суди се због оптужби да су организовали кријумчарење 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Након вишегодишњег бјекства, Шарић се 18. марта 2014. године предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

Приликом првог појављивања пред судом, 24. марта, Шарић је рекао да се не осјећа кривим ни по једној тачки оптужбе, као и да дрога која је заплијењена није његова.

У више наврата је оптуживао полицајце и контроверзне бизнисмене да су му монтирали оптужбе.

На оптуженичкој клупи су, осим Шарића, и Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Живко Сибински, Бобан Станојковић, Марко Дабовић и Мишић Александра.

Свједоци сарадници у овом поступку су Радан Адамовић, Небојша Јоксовић и Драшко Вуковић.

У бјекству су још Родољуб Радуловић звани Миша Банана, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић, за којим је расписана Интерполова потјерница.