latinica  ћирилица
25/02/2015 |  08:46 | Аутор: СРНА

Мокри и клизави коловози

У већем дијелу Републике Српске јутрос пада киша, а у вишим предјелима сусњежица, па се вози по мокрим и клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС


Слаб снијег пада на подручју Мркоњић Града и Кнежева, а за сада се не задржава на коловозима.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз, посебно на путним правцима Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Карановац - Кнежево -Угар, Шипово - Стројице, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача и Шековићи - Цапарде.

Из Ауто-мото савеза савјетују возачима да вожњу прилагоде стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна до 15. априла.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци на снази је обустава саобраћаја, а возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Карановац - ентитетска граница /Угар/, у мјесту Бочац, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, уз привремену саобраћајну сигнализацију.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, тако да ће повремене обуставе бити вршене сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Ради деминирања терена биће актуелне повремене получасовне обуставе саобраћаја на регионалном путу Поље - Подновље, локалитет Горњи Божиновци 5, од 9.00 до 15.00 часова.

На дионицама Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић на мјесту клизишта саобраћа се једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље /граница БиХ-Црна Гора/, на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

На већини путева у Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по претежно мокром и мјестимично влажном коловозу, без ванредних застоја и ограничења. Угаженог снијега на коловозу мјестимично има на путним правцима Ливно - Купрес и Гламоч - Млиниште.

На путевима на подручју Ливна и Томиславграда неопходан је опрез због мјестимично јаких удара вјетра.

Магла смањује видљивост на дионицама које пролазе кроз котлине и уз ријечне токове, посебно на путним правцима Рипач - Врточе, Добој - Тузла и Тузла -Олово.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.