latinica  ћирилица
25/02/2015 |  09:15 | Аутор: Независне

"Мали" и екипа пуцали на полицију и чупали банкомате

Четворицу разбојника који су ухапшени у полицијској акцији "Кастело" Специјално тужилаштво РС терети за укупно 24 кривична дјела, а између осталог и за покушај пљачке банкомата НЛБ Развојне банке у Котор Варошу, сазнају "Независне".
Пљачкаши истргли и однијели банкомат Рајфајзен банке у Робној кући "Боска" - Фото: СРНА
Пљачкаши истргли и однијели банкомат Рајфајзен банке у Робној кући "Боска"Фото: СРНА

Подсјетимо, у акцији МУП-а РС у недјељу су пали  Невен Нешковић (33), звани Мали са Сокоца, те Бањалучани Слободан Бојанић (29), Борислав Ступар (28) и Никола Васиљевић (31).

Свима је одређен једномјесечни притвор.

"Независне" сазнају да овој криминалној групи припадају и Миленко Вурунић и Предраг Петковић, који су недоступни полицији, због чега ће за њима бити, највјероватније, расписана потјерница.

Спектакуларну пљачку банкомата четворка је извршила у децембру 2013. године, када су га сајлом закачили за возило, али и након неколико тренутака изгубили током драматичне полицијске потјере.

Након што су успјели да аудијем А6 караван ишчупају и закаче више стотина килограма тежак аутомат, наишла је полицијска патрола, од које су почели да бјеже. Потом су осули паљбу по полицији, али, срећом, никога нису повриједили.

Фамозни ауди коришћен је и у 40.000 марака тешкој крађи банкомата Раиффеисен банке на улазу у бањалучку робну кућу "Боска", а њени извршиоци никад нису ухапшени.

Извор "Независних" близак истрази рекао је да се њима на терет ставља да су починили серију крађа и разбојништава у већим маркетима и продавницама на ширем подручју Бањалуке, гдје су крали цигарете и осталу робу у вриједности од 250 до 25.000 марака.

Поред цигарета, крали су и аутомобиле, рачунаре, јагњад, новац и остале артикле који су им се нашли под руком.

"Постоји још неколико пљачки које по опису личе на оне које су починили Нешковић и остали па се сумња да се ова криминална група током недјела снабдјела милионским износом", казао је извор.

Према његовим ријечима, вођа ове криминалне групе био је Нешковић за којег се претпоставља да посједује припремљено тржиште за цигарете, с обзиром на то да су њему и његовој екипи оне биле најчешће плијен.