latinica  ћирилица
25/02/2015 |  09:27 | Аутор: СРНА

Отворен Светосавски сајам књига

У Нишу је синоћ отворен 11. Светосавски сајам књига на коме је представљено 20 издавача из Србије.

Сајам је отворио познати рокер Ненад Јанковић, алијас доктор Неле Карајлић, који је након тога промовисао своју књигу "Фајронт у Сарајеву".

"Ја могу само да поставим једно велико питање: у којем нам је то стању књижевност кад један бивши рокер отвара сајам књиге", рекао је Јанковић у шаљивом тону.

Књига "Фајронт у Сарајеву" привукла је велику пажњу публике, а ускоро се очекује још једно издање допуњено ауторовим поговором у коме ће се наћи његова искуства са промоције широм бивше Југославије.

За вријеме сајма, који се завршава 4. марта, предвиђене су промоције књига Катарине Киковић Јовић "Чарни плес камена", Стевана Бошњака "Опус тотум", Биљане Станојевић "Шта хоћеш, несрећо?!", Виолете Јовић "Шашава вила" и Владимира Вушковића "Сродне душе", те представљање Књижевног друштва "Ћирило и Методије" из Крушевца.

На сајму ће бити додијељене традиционалне награде "Светосавски печат" за укупну издавачку продукцију, за научну књигу, за најбоље графички обликовано издање и за најбоље штампану књигу.