latinica  ћирилица
25/02/2015 |  10:33 | Аутор: Агенције

Стојановић: Скретање пажње са злочина ОВК

Предсједник Одбора Скупштине Србије за одбрану и безбједност Момир Стојановић рекао је данас да је упознат о томе да је за њим расписана "црвена" Интерполова потјерница због наводних злочина над албанским цивилима на Косову, додавши да се нада да ће држава Србија реаговати.

Стојановић, који је 1999. године био начелник безбједности Приштинског корпуса Војске Југославије, оцијенио је да расписивање потјернице за њим има сврху да се заплаши српски народ на Косову и да је повезан са одлуком УН о формирању суда за злочине такозване ОВК, преносе београдски медији.

"Основни суд у Ђаковици, где сам рођен, покренуо је кривичну пријаву против 17 Срба, међу којима сам и ја. Уверен сам да ће бити још таквих оптужница по градовима на Косову с циљем да се ублаже ефекти формирањи тог суда", упозорио је Стојановић.

Он је оцијенио да је непримјерено да Општински суд расиписује "црвену" потјерницу и поручио да је поносан на све што је радио и да нема намјеру да се ставља у позицију да се брани.

Интерпол је расписао потјерницу за Стојановићем због, како се тврди, почињених злочина над цивилима на Косову и Метохији, 1999. године.