latinica  ћирилица
25/02/2015 |  11:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Шарић: Нисам крив, све ми намјестили (ВИДЕО)

Нисам извршио ниједно кривично дело које ми се ставља на терет по оптужници, рекао је Дарко Шарић који је данас почео изношење одбране пред Специјалним судом у Београду.

Шарић је данас почео да износи одбрану по оптужници за шверц 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу. Он је навео да су му све оптужбе монтиране да би био представљен као највеће зло у Србији.

"Све оптужбе је исконструисало тужилаштво на жељама бивше власти, а не на доказима. Њима је било главно да спинују јавност да сам ја главно зло Србије, у ствари су прикривали своја дјела", рекао је Шарић, излажући своју одбрану од оптужби за организацију шверцакокаина. Према његовим ријечима, послије свједока сарадника очекивало се да и он призна кривицу и да оптужује људе из свијета политике, прије свега из Црне Горе.

"Јако је тешко бранити се кад ми се на терет ставља све и свашта. Ово суђење не може бити фер и поштено када су се у њега укључили политичари, медији, аналитичари, психолози, у овом случају и астролози. Сви они нам суде, а ви сте ту само формално", рекао је Шарић судском вијећу.

Он је навео да су оптужбе против њега написане на основу изјава свједока сарадника Небојше Јоксовића и Драшка Вуковића, тврдећи да су говорили неистине и да ће он са својим браниоцима то и доказати уз помоћ материјалних доказа.

Поред осталог, за свог брата од тетке Жељка Вујановића, који је трећи на оптужници, Шарић је рекао да једноставно није могао да га ангажује за било шта, а не за кокаин, јер "нема капацитета за то".

"Па видјели сте уосталом и овдје за шта је само он способан. Кад год сам га позавао телефоном, он спава“, рекао је Шарић.

Он тврди да га свједок сарадник Драшко Вуковић никада у животу није видио, и да је цио његов исказ измишљен да би могао да се ослободи разних оптужби које је имао у страним државама.

Шарић је прошле године на суђењу у више наврата оптуживао полицајце и контроверзне бизнисмене да су му монтирали оптужбе.

Осим Шарића који се послије вишегодишњег бјекства предао 18. марта прошле године, на оптуженичкој клупи је још девет оптужених, док је 14 и даље у бјекству и суди им се у одсуству.

Уцјењују Дачића због слике са Радуловићем

Шарић је рекао да је друга оптужница против њега за кријумчарење 1,8 тона кокаина из Аргентине, написана због његовог пријатељства са Мишом Радуловићем, који је пријатељ Ивице Дачића.

"То је обична политичка прича. Све време уцењују Дачића због слике с Мишом са летовања 2008. године", рекао је Шарић, тврдећи да су све оптужбе смијешне и да не може да их коментарише.

Према његовим ријечима и та оптужница је написана на основу измишљеног исказа свједока сарадника Драшка Вуковића, који, како је навео, зна да је 1,85 тона кокаина завршило негдје у Атлантику, "пошто су га узели слепи путници".

"Можда су га узели и пирати са Кариба, ја немам ништа да овде коментаришем", рекао је Шарић.

За трећу оптужницу која се односи на кријумчарење кокаина у Италији, Шарић је рекао да је она припремљена према лажима свједока сарадника Небојше Јоксовића, за кога је више пута поновио да му је био друг.

"Не могу да вјерујем да је Јоксовић таква кукавица која користи суд и тужилаштво да се свети...оптужује Миловћа који је мој добар друг...", причао је Шарић, објашњавајући њихове међусобне односе и зашто мисли да му се Јоксовић свети.