latinica  ћирилица
25/02/2015 |  13:28 | Аутор: СРНА

ЦЦИ: Респектабилан ниво рада Народне скупштине Српске

Народна скупштина Републике Српске у новом сазиву биљежи респектибилан ниво рада и у периоду од одржавања општих избора у БиХ до краја прошле године, осим конститутивне, одржала је још четири посебне сједнице, изјавио је Жељко Нинковић из Центара цивилних иницијатива.

Нинковић је рекао новинарима у Бањалуци да је Народна скупштина и у фебруару наставила веома интензиван рад.

Представљајући мониторинг рада Народне скупштине и Владе Републике Српске од 12. октобра до 31. децембра прошле године, Нинковић је навео да парламент Српске у новом сазиву није донио програм рада на вријеме.

Говорећи о мониторингу рада Владе Републике Српске, Нинковић је рекао да је од избора до краја техничког мандата Владе, односно до 30. децембра, регистрован пад њене активности.

Он је додао да је претходна Влада у техничком мандату одржала 15 сједница на којима је реализовала 543 мјере, док су до октобарских избора на 65 сједница реализоване 2.183 мјере.

Денис Телић из Центара цивилних иницијатива нагласио је да је Република Српска једина у БиХ, у законом дефинисаном времену, формирала законодавну и извршну власт, те донијела буџет и економску политику.