latinica  ћирилица
25/02/2015 |  13:37 | Аутор: Агенције

Шојбле: Ни евро Грчкој док не испуни преузете обавезе

Њемачки министар финансија Волфганг Шојбле рекао је да ниједан евро неће бити исплаћен Грчкој уколико Атина не буде испунила све преузете обавезе договорене са европским партнерима у оквиру програма помоћи.

Њемачки министар изразио је сумњу да ће Грчка бити способна да испоштује своје обавезе.

"Ниједан евро неће бити исплаћен прије него што Грчка испуни своје обавезе", напоменуо је Шојбле за регионални радио СВР и додао да ће исплата услиједити ако буду испуњене преузете обавезе.

Њемачки министар рекао је да се сада поставља питање да ли се може вјеровати увјеравањима грчке владе, пренијела је швајцарска агенција АТС.

"Сложили смо се /државе евро зоне/ да дамо времена Грчкој да покрене реформе на које се обавезала", напоменуо је Шојбле.

Министри финансија еврозоне одобрили су листу реформи коју је поднијела Грчка у замјену за четворомјесечно продужење програма финансијске помоћи.

Парламенти неколико чланица еврозоне морају да гласају о приједлозима Атине прије истека програма исплате помоћи 28. фебруара.

Посланици Бундестага изјасниће су у петак, 27. фебруара, о продужењу програма помоћи. Већина Нијемаца противи се продужењу помоћи Атини.

Само 21 одсто испитаника изјаснило се за то да њемачки парламентарци дају зелено свјетло, резултати су анкете института Инса, које је објавио дневник "Билд".

Повезана вијест:

- Варуфакис: Рушењем нас, профитирају само расисти и националисти