latinica  ћирилица
25/02/2015 |  17:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Љубљана: Полиција по пријави тражила марихуану, пронашла поврће

Простодушна изјава ученика љубљанске основне школе "Пруле" да његова породица у подруму куће под сијалицама узгаја поврће узроковала је својеврсни скандал, пошто је дан након дјечакових речи на часу географије полиција извршила претрес подрума и стана тражећи - марихуану.

Наиме, како пише љубљанско "Дело", наставник географије је ученикову изјаву пренио директору, он даље полицији, уз навод да се ради о сумњивим "зеленим стабљикама".

Љубљанска полиција је, пак, ствар узела за озбиљно и десет сати претраживала подрум и стан дјечакове породице - марихуану нису нашли, већ само хидропонски узгајано обично поврће.

Директор школе Душан Мерц изјавио је да није учинио ништа погрешно и да је био дужан да пријави полицији своју сумњу, док је породица огорчена и најављује да ће сина исписати из школе, јер је неправедно "стигматизиран".

породица истиче да им се директор није извинио због лажне пријаве, а поред тога га је, наводно, дјечака једном назвао "клошаром" јер није имао правилно завезане пертле на обући.