latinica  ћирилица
25/02/2015 |  18:06 | Аутор: СРНА

Загреб: Проусташкој А-ХСП дозвољено постројавање страначке војске

Хрватска полиција дозволила је проусташки настројеној Аутохтоној - Хрватској странци права (А-ХСП) да 28. марта построји страначку војску на Тргу бана Јелачића у Загребу.
Најава проусташког скупа у центру Загреба - Фото: СРНА
Најава проусташког скупа у центру ЗагребаФото: СРНА

"Млади А-ХСП учествоваће у оснивању, постројавању и полагању заклетве страначке војске под називом `Хрватске домољубне снаге` 28. фебруара када се навршава 119 година од смрти Анте Старчевића", саопштено је из ове странке.

О постројавању страначке војске недавно је говорио и предсједник А-ХСП-а Дражен Келеминец у скандалозном иступу пред Прекршајним судом у Копривници, гдје је отпјевао кољачку усташку пјесму "Ево зоре, ево дана".

Келеминец је тада рекао да их полиција и тајне службе не могу у томе спријечити и поручио да А-ХСП више није мала странка и да је на нивоу цијеле Хрватске, преносе хрватски медији.

"Праваштво, хрватство, за дом спремни!", рекао је Келеминец на крају свог перформанса пред судом у Копривници.

Министар унутарњих послова Хрватске Ранко Остојић рекао је да није имао разлога за забрани скуп усташког А-ХСП-а на Тргу бана Јелачића, истичући да ће полиција, уколико буде потребно, реаговати у складу са својим овлаштењима.