latinica  ћирилица
26/02/2015 |  11:52 | Аутор: Б92

Евролига: Звезда гостује Реал Мадриду

Кошаркаши Звезде састају се вечерас од 20.45 у Мадриду са екипом Реала, у утакмици осмог кола Групе Е Топ 16 фазе Евролиге.

Играч "црвено-бјелих" Јака Блажич изјавио је да очекује тешку утакмицу против Мадиђана, али да његова екипа сваки меч у Евролиги жели да одигра добро како би се што боље припремила за плеј-оф Јадранске лиге.

"Очекује нас тешка утакмица против квалитетног ривала који је ове сезоне један од главних кандидата за освајање титуле шампиона Европе. Реал је у сјајној форми, у Е групи су на првом мјесту са само једним поразом у првих седам кола, а недавно су освојили Куп краља побједом против Барселоне. Пред нама је тежак задатак, али покушаћемо да одиграмо добар меч", рекао је Блажич за клупски сајт.

Блажич је навео да је дуел са квалитетном екипом каква је Реал представља посебан мотив за сваког играча и да је то прилика да Звезда напредује.

"Реал је скуп изванредних професионалаца, имају изузетне индивидуалце, играче са НБА искуством, а тренер Пабло Ласо је од њих направио сјајан колектив. Дуел са тако јаким и искусним тимом је прилика да напредујемо. Сигуран сам да ћемо кроз јаке утакмице у наставку Топ 16 фазе подићи ниво игре за оно најважније, а то је свакако плеј-оф АБА лиге", рекао је он.

Кошаркаш Звезде Бранко Лазић отпутовао је у Мадрид, али је његов наступ неизвестан због повреде.

Послије седам кола Реал је први на табели у Групи Е са шест победа и поразом, а Звезда је посљедња скором од побједе и шест пораза.