latinica  ћирилица
26/02/2015 |  14:32 | Аутор: СРНА

Реализација програма постинвестиционе подршке инвеститорима

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске организовало је данас у Бањалуци обуку у оквиру програма постинвестиционе подршке страним инвеститорима у Српској под називом "Пружање постинвестиционе подршке инвеститорима: активности општинских координатора".
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

У оквиру ове обуке, која је организована у сарадњи са Међународном финансијском корпорацијом - чланицом Групације Свјетске банке, било је ријечи о значају постинвестиционе подршке инвеститору, новом програму постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској, те областима за сарадњу и пружању постинвестиционе подршке инвеститорима.

У саопштењу Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске наводи се да је на обуци разговарано и о средствима за реализацију програма постинвестиционе подршке, те инвестиционим могућностима општина кроз израду инвестиционог сажетка општине.

Након обуке, одржан је састанак сарадничке мреже, коју чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и партнерских градова и општина које су укључене у програм постинвестиционе подршке страним инвеститорима у Републици Српској.

На састанку је разговарано о планирању активности и одговорности партнерских градова и општина у току ове године, избору кључних компанија/инвеститора у партнерским градовима и општинама које ће бити посјећене у 2015. години, те о утврђивању плана и динамике посјета инвеститорима у текућој години.

Обуци и састанку су присуствовали представници ИФЦ-а, координатори из партнерских градова и општина и представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.