latinica  ћирилица
26/02/2015 |  16:52 | Аутор: Б92

Упитан почетак сезоне за Алонса

Први човјек Мекларена Рон Денис рекао је да не може са сигурношћу да каже да ће Фернандо Алонсо моћи да вози на првој трци сезоне, Великој награди Аустралије.

Подсјећамо, Алонсо је доживио тежак удес током предсезонских тестирања на стази "Каталуња" у недјељу и четири дана је провео у болници.

Двоструки свјетски шампион се сада опоравља код куће, па ће га на посљедњим тестирањима у Барселони мијењати Кевин Магнусен. Данац ће такође бити на чекању уколико се Алонсо не опорави до старта сезоне 15. марта.

"Фернандо ће морати да одради одређене тестове. Постоји процес који је одредила ФИА и не видим ниједан разлог због којег га он неће проћи, али нисам ја тај који одлучују. Имао је несрећу прије неколико дана, зашто би ико при здравом разуму сада довео Фернанда овдје, на тестирања? Не, послије тога, мора мало да стане. Доктори су рекли да не постоји сумња да ли он може да се трка. Али, то је нормални процес опоравка кроз који возачи пролазе, посебно ако не постоје никакве повреде мозга. Фернандо је свјестан, нормално се осјећа, прича, жели да вози, али су доктори рекли да ако желимо да се нађе у Аустралији, најбоље је да се одмори, а ми то поштујемо", рекао је Денис.

На директно питање да ли ће се Алонсо наћи на старту трке на стази "Алберт парк", Денис је одговорио:

"Не видим разлог зашто се не би, али ја нисам доктор".

Денис је такође потврдио да Алонсо није претрпио никакве повреде у удесу, иако је у Меклареновом саопштењу у недјељу стајало да је доживио потрес мозга. Први човјек Мекларена је рекао да су доктори били опрезни због чињенице да је Алонсо показивао симптоме потреса мозга, али је потом установљено да нема никакве повреде. Такође, Денис је истакао да је Алонсо провео три дана у болници јер је у једном тренутку током удеса остао без свјести.