latinica  ћирилица
26/02/2015 |  22:12 | Аутор: Агенције

Ивана Шпановић близу чаробног скока

Српска атлетичарка Ивана Шпановић славила је на митингу у Малмеу, али није поставила рекорд Србије јер су се на том такмичењу скокови мјерили од мјеста одраза.
Ивана Шпановић - Фото: АП
Ивана ШпановићФото: АП

Шпановићева је свој најбољи скок у Малмеу остварила у првој серији, када је скочила 6,99 метара, по експерименталном мјерењу. По "правом" мјерењу скочила је 6,83 метра, што је девет центиметара лошије од рекорда који је поставила прошле године.

"Веома је битно да напоменем да је правило такмичења било да се скокови мере од места одраза. Лепо је знати да вредим онолико, али званичан скок је 6,83 метра. Много ми значе ове бројке јер то потврђује да ту магичну седмицу имам у ногама и надам се да ћу тај чаробни скок ускоро и остварити", казала је Шпановићева.

Нјемица Состен Тароум-Могунеара заузела је друго мјесто са 6,75 метара, а треће је припало Францускињи Елојз Лесур, која је скочила 6,74 метра.

Ким Колинс, 38-годишњи атлетичар који наступа за Сент Китс и Невис, славио је у трци на 60 метара с временом 6,52 секунде, док је у истој дисциплини код атлетичарки тријумфовала Муриел Ауре из Обале Слоноваче с временом 7,14 секунди. Француски скакач с мотком Рено Лавлиени побиједио је с 5,92 метра.