latinica  ћирилица
27/02/2015 |  14:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Вујошевић: Желимо побједу против Звезде

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да ће "црно-бијели" учинити све да савладају Црвену звезду, иако сусрет са "вјечитим ривалом" дочекују у тешкој ситуацији због повреда Еде Мурића и Божа Ђумића.

Подсјећамо, Мурић се због повреде скочног зглоба у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа против Звезде морати да паузира 12 дана, док се нови центар повриједио на првом тренингу по доласку из Ниша.

"Утакмице против Црвене звезде није потребно додатно објашњавати, колико су важне и посебне. Надам се да послије дуела са Звездом нико неће бити повријеђен. Дерби дочекујемо у доста лошој ситуацији, али екипа мора да одговори на неке ствари које нису урађене у Нишу. Ако то успијемо у томе моћи ћемо да одговоримо", рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали "Пионир".

Вујошевић је додао да се нада да ће утакмица против Звезде протећи у фер и спортској атмосфери.

"Свака утакмица са Звездом носи висок степен значаја, без обзира на ситуацију на табели. Нисмо правили калкулације, али волио бих да добијемо ту утакмицу не рачунајући шта она доноси, сем побједе над вјечитим ривалом. Бићемо максимално мотивисани, вјероватно и наш противник, али не размишљамо о такмичарској важности утакмице јер ни побједа не гарантује четврто мјесто на крају регуларног дијела сезоне".

Он је истакао да су мале шансе да клуб ангажује новог плејмејкера до краја прелазног рока због тешке финансијске ситуације.

"Материјана ситуација је драматична, а нема много слободних играча који имају квалитет. Имали смо прилику да узмемо плејмејкера који игра за Жалгирис, али не и да дамо гаранције менаџеру да ће бити исплаћен. Не желимо да доводимо некога само да бисмо задовољили форму. Звезда је фаворизован клуб, има спонзоре, подршку државе и друштва, док смо ми у сасвим другачијој позицији и наравно да је таква ситуација сама по себи ризична", рекао је трофејни тренер.

Вујошевић се осврнуо на ревијални меч, који ће "црно-бијели" 11. марта играти против легенди клуба и на тај начин побољшати финансијску ситуацију.

"Видјећемо колики ће приход са тог меча бити. Морам да нагласим понашање публике која прати све наше утакмице и показује максималну посвећеност, као и врсту бунта јер се један велики клуб урушава на такав начин".

Према његовим ријечима било је договора да фудбалски клуб помогне кошаркашком, али и да ће јавност бити обавијештена ако дође до тога.

Центар Партизана Никола Милутинов рекао је да се нада да ће екипа наставити са серијом побједа у регионалном такмичењу.

"Тешка утакмица, играмо против Црвене звезде, али желимо да наставимо побједнички низ у АБА лиги. Успјех за то је велика борбеност и ангажованост у оба правца свих 40 минута", рекао је Милутинов.

Утакмица 23. кола АБА лиге између Партизана и Црвене звезде игра се у недјељу од 19 сати у хали "Пионир".