latinica  ћирилица
28/02/2015 |  07:36 | Аутор: novosti.rs

Дејвис куп: Карте за Србија - Хрватска распродате за пола сата

Улазнице за тениски меч Србије и Хрватске у оквиру првог кола светске групе Дејвис купа у Краљеву, који је у петак пуштене у слободну продају на билетарници нове хале спортова, распродате су за пола сата.

Према слободној процјени, само стотињак срећника докопало се јуче комплета улазница за сва три дана, и то по цијени од 5.000 динара, док су се двије стотине осталих љубитеља тениса, које смо затекли у реду пред билетарницом, кући вратили празних шака.

"У продају су пуштени комплети улазница на билетарници и преко интернета. Једана особа могла је да купи највише два комплета. За продају и дистрибуцију карата задужена је фирма "ДД тикет", тако да немам информацију колико се комплета нашло у слободној продаји на билетарници", каже Предраг Петронијевић, предсједник Тениског савеза западне Србије.

Ред пред билетарницом хале спортова формирао се још у раним јутарњим сатима, а они најупорнији стигли су већ око 5.30. Међу њима су били љубитељи тениса из Краљева и суседних градова, па и из Републике Српске.

"Чекали смо два сата да се отвори билетарница и међу првима смо купили улазнице. Вриједило је бити мало стрпљив, једва чекамо да бодримо Новака и наше момке ", готово углас причају тројица млађих Краљевчана поносно показујући улазнице.

За дуел Србије и Хрватске капацитет краљевачке дворане биће 3.100 мјеста, а Тениски савез Србије у обавези је био да један дио улазница обезбиједи спонзорима, хрватском савезу и бројним гостима.

"Да је бар неко саопштио да ће у продаји бити само 200-300 комплета, не бих ни долазио да чекам. Изгледа да је већи део улазница унапријед подијељен, тако да ће мали број Краљевчана, истинских љубитеља тениса, моћи да присуствује овом мечу", били су само неки од коментара оних који су послије чекања у реду, ипак остали без улазница.

Информацију колико је комплета јуче пуштено у слободну продају и хоће ли се карте продавати и наредних дана, јуче у краљевачкој хали спортова нисмо могли да добијемо, јер како су нам рекли радници обезбјеђења - нико од надлежних није присутан. Једино што се чуло то је да је велики контингент подијељен ИТФ, спонзорима, гостима из Хрватске, ВИП званицама, играчима...