latinica  ћирилица
28/02/2015 |  11:26 | Аутор: РТРС

Звезди не пријети избацивање у нижи ранг такмичења

Фудбалском клубу Црвена звезда не пријети опасност играња у нижем рангу такмичења због дугова према бившим играчима, а клуб није добио упозорење од УЕФА поводм тога.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

"Спорт" пише да су у клубу били затечени непровереном информацијом и како су истакли клубове може да елиминише само национални Савез уколико не испуне обавезе у року, пренио је Б92.

Управа "црвено-бијелих" је за два милиона евра смањила потраживања за два мјесеца, а направљен је програм да се ријеши остатак уплатама и пролонгирањем на одређен период.

План је да се све регулише до 31. марта, када истиче рок да се припреме извјештаји за конкурс за европску лиценцу.

Да би избјегла прошлогодишњу судбину када је на годину дана суспендована из такмичења УЕФА, Црвена звезда ће до краја марта морати да нађе више од 11 милиона евра. Економски експерти полако приводе посао крају, а финансијска конструкција треба да буде затворена за мјесец дана и да се до маја одради у потпуности по завршетку такмичарске сезоне.

"Није у плану ригорозна мјера елиминације у нижи ранг, а за то реално и не постоји опасност. Ријешени су дугови према одлукама УЕФА и ФИФА и тако су избјегнуте евентуалне санкције. И остатак потраживања се планира у догледном периоду поред чињенице да је Управа наслиједила бројне проблеме из прошлости", саопштили су из Црвене звезде.

Подсјећамо, Звезда је на отварању прољећног дијела сезоне у Јелен Суперлиги одиграла неријешено (0:0) са Радничким у Нишу, док у наредном колу, које је на распореду овог викенда, гостује у недјељу у Јагодини.

"Црвено-бијели" су друпласирани тим у првенству Србије са шест бодова заостатка за Партизаном.