latinica  ћирилица
28/02/2015 |  11:46 | Аутор: Мондо

Перуничић поново на терену

Тренер рукометаша Црвене звезде Ненад Перуничић регистрован је за "црвено-бијеле" и могао би да заигра већ сљедећег викенда.

Легендарни рукометаш, сада тренер Звезде, одлучио је да се реактивира и помогне младом тиму у наставку сезоне, преноси Мондо.

Некадашњи играч репрезентације и клубова као што су Кил, Магдебург, Барселона и ПИК Сегед, био је у пензији од 2008, када се опростио од активног играња баш у "црвено-бијелом" дресу.

Према сазнањиима дневног листа "Спорт", најбољи стријелац у историји Лиге шампиона регистрован је у суботу, у Рукометном савезу Београда.

"Ако буде све у реду око лиценцирања, Ненад Перуничић би требало да заигра следећег викенда, против Железничара, у Београду", пише тај лист.

Такав потез Перуничић је повукао јер не може да рачуна на чак осморицу играча које је водио јесенас. Петорица су повријеђени, а тројица су отишли. У таквој ситуацији, долазак тројице новајлија (Драгутиновић, Ивановић и Живковић) био је недовољан, па је тренер "црвено-бијелих" засукао рукаве и решио да још конкретније помогне у борби за опстанак.

"Садашњи првотимци 'црвено-бијелих' причају да Перуничић, иако већ у средовјечним годинама, није физички запуштен. Кажу, тренира са њима, на припремама је био више него активан, а шут... Истичу, још шутира јаче од осталих!", пише "Спорт".

Током дуге каријере, легендарни лијеви бек био је два пута шампион Европе (у дресу Бидасое и Магдебурга), постао је најбољи стријелац Лиге шампиона (122 гола у 12 утакмица, без шутираних пенала), освојио је два Суперкупа Европе и двије бронзане медаље са репрезентацијом - на Европском првенству у Шпанији 1996. и Свјетском првенству у Египту 1999.