latinica  ћирилица
28/02/2015 |  13:18 | Аутор: СРНА

Расвијетлити бар један напад на Србе на КиМ

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију осудила је експлозију која се догодила у сјеверном дијелу Косовске Митровице и позвала Косовску полицију и Еулекс да коначно расвијетле барем један инцидент који је угрозио животе и српску имовину.
Експлозија у центру Косовске Митровице - Фото: ТАНЈУГ
Експлозија у центру Косовске МитровицеФото: ТАНЈУГ

Позивамо надлежне да и јутрошња, пета експлозија у Косовској Митровици од почетка године, не остане нерасветљена, наводи се у саопштењу и напомиње да је у јутрошњој експлозији у Косовској Митровици оштећено девет аутомобила и 11 локала.

Подсјећајући да је Еулекс јуче поручио да је Косовска полиција сазрела да испуњава међународне задатке, Канцеларија очекује да ће проналажењем нападача на аутобус на линији Београд - Штрпце, када је синоћ повријеђена једна жена, и онога ко је бацио ручну гранату у центру Косовске Митровице, то и доказати.

У саопштењу се наводи да Влада Србије улаже максималне напоре у нормализацији односа у Покрајини, што је једини пут ка успостављању повјерења међу комшијама, свим житељима Косова и Метохије, без обзира на то којој националности припадају.

Али, овакви инциденти и њихови виновници који остају некажњени, свему томе не доприносе, наводе из Кацеларије.