latinica  ћирилица
28/02/2015 |  14:38 | Аутор: ТАНЈУГ

На Егзит долазе познати свјетски извођачи

Егзит фестивал, један од најпопуларнијих фестивала у Европи, за свој 15. рођендан припрема једно од својих најјачих издања икада, па се у Новом Саду, а затим и на будванској плажи Јаз очекују наступи неких од најпознатијих извођача на свијету.

Своје наступе до сада су, између осталих, потврдили Хардвел, Рудиментал, Клин Бандит, Том Одел, Крис Либинг, Сигма, Адам Беyер, Вилкинсон, Рони Сајз, Репрезент, Зомби, Октав и други.

Уз већ најављене асове Моторхед и нове рок звијезде Иглс оф Дет Метал за главну бину Егзита, листа бендова овогодишње Експлозив бине чиниће прави панк/метал/хардкор фестивал у фестивалу, чији би програм самостално конкурисао највећим свјетским смотрама жестоког гитарског звука.

Експлозив стејџ ће и ове године бити у духу премијера, па ће водећи амерички "металци" Фер Фактори наступити први пут у Србији, баш као и њујоршки бенд Нуклеар Ашалт.

Једно од најжешћих имена свих времена Напалм Дет долазе да обиљеже десетогодишњицу од свог претходног наступа на Егзиту када су предводили програм тадашње Метал Хамер бине, а премијерни наступ на тврђави имаће и калифорнијска хардкор атракција Терор.

Један од највећих електронских бендова свих времена Фејтлс с, наступиће премијерно у пуном концертном саставу и то на Егзит Денс Арени.

Ту ће бити и Клин Бандит који су овогодишњи добитници Греми награде за најбољи денс хит.

Нова велика звијезда Зомби наставиће тамо гдје је прошле године Скрилекс поставио љествицу високо, а програм главне бине иза поноћи појачаће и једна од водећих дама ове музике Хана Вонтс.

Од свог скромног почетка када је 2000. године основан као студентски покрет, Егзит је током 15 година израстао у "најбољи велики европски фестивал". Поред те престижне титуле којом је окићен у јануару ове године, фестивал биљежи и посјету од преко 2,5 милиона људи из више од 60 земаља, као и статусом једног од најпрестижнијих музичких догађаја на свијету.

Фестивал ће бити одржан од 9. до 12. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, док ће други дио бити одржан од 16. до 18. јула на плажи Јаз у Црној Гори.