latinica  ћирилица
02/03/2015 |  07:42 | Аутор: Б92

Павловић: Били смо мотивисанији

Најбољи појединац недјељног кошаркашког дербија, бек Партизана Александар Павловић истакао је да је његов тим имао већи мотив од Црвене звезде.

Подсјећамо, "црно-бијели" су надиграли највећег ривала 77:63 и напредовали до треће позиције у АБА лиги, прије финиш регуларног дела сезоне.

"У трећој четвртини смо били свесни да су они једна од најбољих екипа, стиснули смо још више у одбрани и још боље одиграли. Они су први па су први, а ми се боримо за што бољу позицију. Самим тим, морали смо да имамо већи мотив", рекао је Павловић.

Искусни Бек Миленко Тепић рекао је да је његова екипа искористила "паклени ритам" Црвене звезде.

"Одиграли смо знатно боље него у полуфиналу купа. Звезда игра у пакленом ритму и ми смо то успјели да искористимо. Неки од њихових кључних играча смо зауставили и њихов учинак свели на минимум. Послије лошег почетка сезоне нико се није надао да можемо да будемо други. Имамо још два тешка гостовања до краја, Задар код куће. Можемо да будемо други, али идемо корак по корак", рекао је Тепић.

Паризан у сљедећем колу гостује Мега Лексу у Сремској Митровици, а регуларни дио сезоне завршава дуелима против Задра и Будућности, директног ривала у борби за другу позицију.