latinica  ћирилица
02/03/2015 |  08:46 | Аутор: СРНА

Ђоковић: Неко мора одговарати за малверзације са картама

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић оптужио је организаторе Дејвис куп меча између Србије и Хрватске у Краљеву за малверзације улазницама.

Ђоковић је рекао за "Блиц" да је изузетно разочаран и да је просто немогуће да карте за овај меч, гдје репрезентација Србије дочекује селекцију Хрватске, нестану након свега 13 минута.

"У ствари, могуће је ако пустите само 50 комплета у слободну продају, а при том на интернет сајту, гдjе је писало да ће, такође, моћи да се купе, уопште ни не буду пуштене. На крају је испало да је све распродато, а продаја није ни почела. Јасно је да је ту неко учинио кривичну радњу и неко за то мора апсолутно да одговара", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је огорчен чињеницом да је више стотина Краљевчана остало без карата на билетарници Хале спортова, јер су карте практично распродате прије пуштања у слободну продају, која је трајала свега неколико минута.

Из Тениског савеза Западне Србије, који су учествовали у организацији меча са Хрватском, још раније је поручено да ће се 1.500 карата наћи у продаји, а на крају их је продато свега 50.

"Одређени људи из Тениског савеза рекли су ми да су обавијестили надлежне органе о том потенцијалном сценарију, који се на крају и догодио, тако да ко год да је био надлежан, мораће да одговара", додао је Ђоковић.

Потпуно је очигледно, каже он, с обзиром на мали капацитет хале, да је ту неко направио тешке малверзације.

"Озбиљна је штета тако нанијета и савезу и репрезентацији, без потребе. И то због једног или двоје људи који су то урадили на своју руку", рекао је Ђоковић.

Меч првог кола Свјетске групе Дејвис купа између Србије и Хрватске игра се у Краљеву од 6. до 8. марта.